Skip to content

Egyénre szabott önismereti, család-harmonizáló program édesanyáknak

Válj 3-6 hónap alatt olyan anyává, aki saját korlátait átlépve, valódi szeretetre épített stabil hátországot teremt gyermekeinek.

Motivált anya boldog gyerek

Az anyaság csodásan összetett, sokoldalú szerep a nő számára, ami sokszor akár ijesztőnek is tűnhet, és időnként nagyon fárasztó.

Boldogan, sokszor elszántan, és a legjobb szándékkal vágunk neki az anyaságnak, hiszen ki ne szeretne jó anya lenni? Igen ám, de valójában mit is jelent ez? Mit jelent az, hogy valaki jó anya?
Egy jó anyának mindig tökéletesen viselkednek a gyerekei? Tisztelet tudóak, és szófogadóak?

Egy frászt! Nem a külsőségektől leszel jó édesanyja gyermekednek, sokkal inkább attól, ha tisztában vagy önmagaddal, értékeled és szereted önmagad, és ezáltal igazán képes vagy szeretni a gyermekeidet.

Mostanában nagyon elterjedt, hogy egy szülőnek következetesnek kell lennie ahhoz, hogy a gyerek megtanulja mi a rend, és szükség van szülői tekintélyre!

Az én álláspontom az, hogy az anyaságban is az őszinte önfelvállalás, a szeretet, a figyelem és a tiszta kommunikáció működik.

Ehhez persze előbb tisztában kell lenned vele, ki is vagy valójában!

Motivált anya boldog gyerek

Az anyaság csodásan összetett, sokoldalú szerep a nő számára, ami sokszor akár ijesztőnek is tűnhet, és időnként nagyon fárasztó.

Boldogan, sokszor elszántan, és a legjobb szándékkal vágunk neki az anyaságnak, hiszen ki ne szeretne jó anya lenni? Igen ám, de valójában mit is jelent ez? Mit jelent az, hogy valaki jó anya?
Egy jó anyának mindig tökéletesen viselkednek a gyerekei? Tisztelet tudóak, és szófogadóak?

Egy frászt! Nem a külsőségektől leszel jó édesanyja gyermekednek, sokkal inkább attól, ha tisztában vagy önmagaddal, értékeled és szereted önmagad, és ezáltal igazán képes vagy szeretni a gyermekeidet.

Mostanában nagyon elterjedt, hogy egy szülőnek következetesnek kell lennie ahhoz, hogy a gyerek megtanulja mi a rend, és szükség van szülői tekintélyre!

Az én álláspontom az, hogy az anyaságban is az őszinte önfelvállalás, a szeretet, a figyelem és a tiszta kommunikáció működik.

Ehhez persze előbb tisztában kell lenned vele, ki is vagy valójában!

Szeretettel köszöntelek!

Méhészné Szilvi vagyok, AnyaMotiváló. Hogy mire szeretnélek motiválni?

Ez a saját történetemmel kezdődik!

Amikor gyermekeim a világra jöttek, minden erőmmel azon voltam, hogy úgy neveljem őket, ahogy nekik a legjobb, hogy boldog, egészséges személyiséggé fejlődjenek, ám mikor legidősebb gyermekem született még én is nagyon fiatal voltam.

Sorra olvastam a könyveket gyereknevelés témában, ahogy az lenni szokott találtam is jó-pár módszert, ami szimpatikus volt, ám nem tudtam alkalmazni őket. A gyakorlatban sorra elbuktam, hiszen én például nem voltam elég következetes. Hosszú ideig éreztem azt, hogy velem van a baj, rossz anya vagyok, nem tudok mit kezdeni azzal a csodával, akit az élettől kaptam, és hogy menthetetlenül elszúrom az egészet.

Jött a lelkifurdalás, ami az általam létrehozott pokol még mélyebb bugyraiba taszított.

Éreztem, hogy egy-egy helyzetben nem megfelelően reagálok, de egyszerűen nem tudtam másképp dönteni. Állandóan feszült voltam, és sokszor nem is voltam igazán jelen. És ez mindaddig így ment, ameddig nem fordultam a természetgyógyászat, majd kicsivel később az önismeret felé.

Valójában az volt a baj, hogy nem csak gyermekemhez, de saját életemhez sem volt „használati utasításom”, nem tanított meg senki arra, hogy tudok boldog lenni, hogyan kellene élni az életem. Így ezt nekem is meg kellett tanulnom, ha azt akartam, hogy gyermekemnek képes legyek átadni mindezt!

Arra jutottam, hogy mielőtt megtalálod a számodra és gyermeked számára megfelelő kapcsolódási módot (hiszen minden gyerek más, így minden anya-gyermek kapcsolat is egyedi, személyes) van egy 0. lépés!

Ez a 0. lépés az, ami általában kimarad a képletből, ez az, amiről sehol nem beszélnek neked! Ez kicsit olyan, mint amikor meg akarják veled osztani a nagy Titkot, úgy, hogy nem mondják el mi is az valójában.

Ez pedig nem más, mint az önismeret! Hiszen anyaként nem pusztán egy gyereknevelési módszert fogsz alkalmazni, hanem teljes lényed, személyiséged összetevőit, hitrendszereidet, jó és rossz szokásaidat, adod tovább függetlenül attól, milyen módszert választasz a „nevelésre”!

Meg kell ismerned önmagad! És ha ez még nem elég, el kell fogadnod, meg szeretni és felvállalni azt a személyt, aki te magad valójában vagy!

Sajnos ennek ma még nem tulajdonítanak elég jelentőséget az emberek, pedig teljesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb és jólétben élt életet teremthetünk magunknak, ha elkezdünk járni ezen az úton. Az önismeret az a bizonyos „használati utasítás”, amit te még nagy eséllyel nem tanulhattál meg szüleidtől.

Mindemellett pedig még egy csodás hozadéka is lehet mindennek. Negatív családi mintákat számolhatunk fel, melyet ezáltal nem örökítünk tovább gyermekeink, unokáink életébe!

Az én világom gyönyörű, szeretetteljes, olyan világ, ahol az emberek támogatják, segítik egymást, és jóindulattal fordulnak egymás felé. Azt gondolom, mindannyian ilyen világban szeretnénk élni.

Hidd el, te is képes vagy megteremteni magadnak ezt a világot!

A szebb jövő kulcsa a szülők kezében van. Egy édesanya hatalmas erővel bír, akkorával, ami egy egész világot képes megváltoztatni!

Tarts velem, és változtassuk meg együtt a világot azáltal, hogy pozitív, felelősséget vállaló, boldog gyermekeket nevelünk!

Néhány szó rólam

 Szakmámat tekintve reflexológus, és természetes gyógymódok terapeuta vagyok, reflexológusként pedig évek óta tartok egyén önismereti terápiát energetikai kezeléssel párosítva.

Nálam a természetes gyógymódok megismerése, a természetgyógyászat holisztikus szemlélete, és a lélek megismerésének igénye egy tőről fakad, mely anyai látásmódomat is teljesen átformálta.

Három, most már kamasz gyermekemet tartom életem legnagyobb mestereinek, általuk inspirálódva, és – eleinte csak értük – fejlődve alakult ki az a szemléletmód, életstílus, amely szerint élem az életem.

Minden tudásom anyai életem tapasztalatai alapján szedtem össze, mely sokszor igen fájdalmas és keserves volt. Nem könnyű út ez, ezt neked sem ígérhetem.

Azt azonban igen, hogy ez az út százszorosan megéri az árát, megéri a küzdelmet, mert idővel gyermekeid mosolyában fogod látni önmagad. Büszkén hallod majd vissza, mikor kamasz korában a számára fontos embereknek nem úgy emleget majd, hogy „a hülye anyám” – te jó ég, hány ilyet hallottam -, hanem arról mesél nekik, milyen jól gondolkozol, és milyen szerencsés, hogy te vagy az édesanyja! – Még ha ezt a szemedbe nem is mondja akkor.

Én csak egy egyszerű édesanya vagyok, aki a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a boldog gyerekhez vezető út saját magán keresztül vezet. Ám ez az az út, amellyel mindannyian olyan anyává válhatunk, amilyenek mindig is lenni szerettünk volna!